EPS prodaje dva audija i kupuje terence za rad

Izvor: N1 televizija, 28.Jun.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS prodaje dva "audija" i kupuje terence za rad

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da je Nadzorni odbor tog Javnog preduzeća odobrio prodaju dva luksuzna službena automobila "audi A6", a novac od prodaje će biti ioskorišćen za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a.

Kako se navodi, ta dva nova "audija" po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja nisu bila u skladu sa preporučenim merama za racionalizaciju voznog parka.

"EPS poštuje mere Vlade Srbije o smanjenju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << troškova i racionalnoj upotrebi službenih vozila. Novac od prodaje dva 'audija' iskoristićemo za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a koji i po nevremenu, vrućinama i mrazu na kopovima, u elektranama i distribucijama u teškim uslovima rade da bi sva domaćinstva i privreda u Srbiji imali električnu energiju", rekao je vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić.

Grčić dodaje da nije pošteno da neko vozi skupocene audije dok radnici na terenu nemaju s čim da obavljaju svoj posao. Prema njegovim rečima, uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put.

On je najavio standardizaciju i unifikaciju službenih automobila na nivou celog EPS-a, kao i da je već uvedeno i ograničenje u kubikaži automobila.

EPS je u cilju racionalizacije voznog parka prošle nedelje objavio prodaju 99 automobila, a sredstva od njihove prodaje biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila, najavljuju iz ovog javnog preduzeća.

Kako kažu, plan je da se u sledećih godinu dana proda 1.000 automobila i time uštedi oko 300 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.