Kostić želi hrvatsku vinariju

Izvor: B92, 01.Sep.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić želi hrvatsku vinariju

Za preuzimanje hrvatske vinarije "Plančić" zainteresovani su vinarija "Tikveš" i biznismen Miodrag Kostić, saznaju nezvanično regionalni mediji.

"Croatia Lloyd" nedavno je pokrenuo proces prodaje vinarije "Plančić", u kojoj ima 51 odsto udela.

Odluka o prodaji bila je donekle očekivana, nakon što je objavljena vest da "Croatia osiguranje" gasi "Croatia Lloyd". Taj reosiguravač većinski udeo u vinariji ima još od 2009, kad su vinariju koju je osnovao Antun >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Plančić dokapitalizovali sa 7,5 miliona kuna.

Godinu dana ranije, Plančić je dobio koncesiju za zemljište u državnom vlasništvu. Tamo je nameravao da posadi najveći vinograd na svim sredozemnim ostrvima, a onda je počela kriza... "Croatia Lloyd" lani je s mesta direktora smenio Plančića i na njegovo mesto postavio splitskog finansijera Tomislava Tukića.

Vinarija ni tada nije profunkcionisala, jer "Croatia osiguranje", i samo u procesu prodaje, nije bilo spremno da ulagaže novac u vinograde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tikveš" i Miodrag Kostić žele Vinariju Plančić?

Izvor: Blic, 01.Sep.2014

Kroacija lojd (Croatia Lloyd) pokrenula je proces prodaje svog udela u Vinariji "Plančić" sa Hvara, za koju su zainteresovani makedonska Vinarija "Tikveš" i srprski biznismen Miodrag Kostić, pišu danas hrvatski mediji pozivajući se na nezvanične izvore...Kroacija osiguranje (CO) koje je vlasnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.