Kosančićev venac i Kalemegdan u bež i belo

Izvor: B92, 11.Dec.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosančićev venac i Kalemegdan u bež i belo"

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u odnosu na pre tri godine broj kategorisanih hotela u Beogradu porastao sa 67 na 94.

Vučić je novinarima posle obilaska gradilišta Beograd na vodi izjavio je da je u oktobru broj turista u Srbiji u odnosu na prošli isti mesec veći za 13 odsto.

“Više je 14 odsto stranih turista i 12 odsto domaćih. I nije pitanje da li imate more, nema ni Austrija more”, kazao je Vučić.

"To govori o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većoj turističkoj ponudi i sve većim investicijama u turizam", rekao je Vučić, dodajući da su one porasle za oko 12,5 odsto.

Prema njegovim rečima turizam zavisi od ulaganja i pravljenja sadržaja koji su ljudima interesantni i zbog kojeg žele da dolaze u Beograd, a ne zbog toga da li imate ili nemate more.

"To je sve uslov da u narednom periodu obezbedimo rast značajno veći od tri odsto", rekao je Vučić.

On je naveo da je u toku i sređivanje fasada u starom delu Beograda.

“Kosančićev venac i Kalemegdan u belo i bež, da i taj deo grada obojimo. Sa druge strane, mislim da je Soravija završila preuzimanje BIGZ-a da bi i taj deo napravili da bude mnogo atraktivniji”, kazao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.