Premijer obišao radove na projektu Beograd na vodi

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer obišao radove na projektu Beograd na vodi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji Beograda na vodi i sa desetog sprata prve od dve kule koje će, kako je najavio, biti gotove u martu 2018. godine, poručio da će tim projektom glavni grad postati atrakcija cele istočne Evrope.

"Radnici angažovani na izgradnji Beograda na vodi grade budućnost Srbije, menjaju lice Beograda, pokreću građevinsku i turističku industriju", rekao je premijer i naveo da na izgradnji tog stambeno-poslovnog kompleksa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << svakodnevno radi 400-500 radnika iz cele Srbije, ali i Republike Srpske.

"Ovo pomera zemlju u napred i pokazuje da Srbija može da radi mnogo više i ozbiljnije. Ovo je jedan od projekata koji će biti novo obeležje cele naše zemlje", rekao je Vučić i dodao da se radovi na projektu Beograd na vodi, gde će biti izgrađeno oko 12.000 kancelarija, 6.000 stanova i najveći šoping centar na Balkanu, odvijaju po planu.

Srbija je u oktobru imala, u proseku, 13 odsto više domaćih i stranih turista nego prošle godine, rekao je premijer i dodao da je pre par godina Beograd imao 67 kategorisanih hotela, a danas 94. Vučić je dodao da je pomak napravljen kada su svi shvatili da nije važno što Srbija nema more, je ga nemaju ni Austrija ni Švajcarska.

"Investicijie u turizam čine 12 odsto ukupnih investicija, što znači da smo konačno shvatili da nije bitno što Srbija nema more", rekao je on i dodao da Beograd i Novi Sad moraju da budu ista sitibrejk destinacija i da će tome doprineti izgradnja pruge.

Vučić je izrazio očekivanje da će Srbija sačuvati deficit pod kontrolom i poručio da će učiniti sve kako bi zemlja napredovala.

"Možda to neće biti onoliko brzo koliko bi svi želeli, ali će ići na bolje ", rekao je Vučić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Završetak kule za dve godine; Jeremić razmažen vojnik, Janković politikant

Izvor: Večernje novosti, 11.Dec.2016

Do proleća 2018. godine biće završen 168 metara visok toranj, jedna od najviših evropskih zgrada, računamo na 12.000 kancelarija za 14.000 ljudi i 6.000 stambenih jedinica, najmoderniji šoping mol na Balkanu Do proleća 2018. godine biće završen 168 metara visok toranj,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.