Koreanska fabrika u Smederevskoj Palanci počeće rad pre roka: U startu će zaposliti 700 radnika! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 18:52

Koreanska fabrika u Smederevskoj Palanci počeće rad pre roka: U startu će zaposliti 700 radnika! (FOTO)

Radovi na završetku fabrike, koja se prostire na 20.000 metara kvadratnih, privode se kraju.

Radovi na izgradnji fabrike kompanije "Kjugšin kejbl", investitora iz Južne Koreje, u između Smederevske Palanke i Velike Plane, koja će proizvoditi električne delove za automobile počeće sa radom pre roka.

- Bilo je planirano da fabrika počne sa proizvodnjom u avgustu sledeće godine, ali kako sad stoje stvari, to bi se moglo dogoditi već krajem februara ili početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << marta - kaže Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.

Kad je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 27. maja ove godine posetio Guberaš, lokaciju na kojoj se fabrika gradi i ozvaničio početak radova na njenoj izgradnji, mnogi su bili skeptični da je u pitanju još jedno predizborno zakopavanje kamena temeljca, kakvih se Srbija u protekle dve decenije nagledala i da će na kamenu temeljcu sve i ostati.

Ne samo u redovima opozicije, već i među onima koji nisu stranački svrstani i koji prilike u Srbiji objektivno sagledavaju i komentarišu.

Posebno je "bolo oči" što je izgradnja fabrike najavljena manje od mesec dana pre izbora.

- Ovde sada vidite livadu, ali za samo šest meseci ovde će nići velelepna fabrika u kojoj će raditi 700 radnika, od koje će živeti 700 porodica i od koje će koristi imati i Palanka i Velika Plana, Azanja, Kusadak, Rača... sva okolna mesta - rekao je tom prilikom predsednik Srbije.

Ovde gde sad vidite livadu i za šest meseci biće livada, a fabrika i obećana radna mesta postojaće samo u glavama maštovitih naprednjaka koji veruju u ovakve uspavanke, bio je jedan od brojnih podsmešljivih komentara objavljenih na društvenim mrežama.

Od tad je prošlo manje od četiri meseca, a radovi na završetku fabrike, koja se prostire na 20.000 metara kvadratnih, privode se kraju. Fabričke hale i drugi pomoćni objekti su završeni, a u toku su završni radovi radovi postavljanju instalacija i radovi na izgradnji i asfaltiranju saobraćajnica unutar fabričkog gruga.

- Imamo čvrste garancije izvođača radova, ali i naših partnera iz Koreje da će svi građevinski radovi biti završeni do kraja oktobra. Nakon toga počinje faza montiranja mašina i proizvodnih traka - nastavlja Vučen.

Vlasnici kompanije koja gradi fabriku najavili su da će u njenu izgradnju i opremanje uložiti 25 miliona evra. Planirano je da fabrika u prvoj fazi zapošljava 700 a kad proradi punim kapacitetom 1.000 radnika.

- Ova fabrika je nada ne samo za stotine Palančana i Planjana koji traže posao, već i za budžet opštine Smederevska Palanka, jer će se značajno povećati prihodi od poreza na plate - ističe Nikola Vučen.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRI KRAJU GRADNJA KOREJSKE FABRIKE U SMEDEREVSKOJ PALANCI Posao za 1.000 ljudi

Izvor: Blic, 24.Sep.2020, 08:38

Korejska kompanija Kyungshin Cable (Kjungšin kejbl) u Smederevskoj Palanci, koja će proizvoditi električne delove za automobile, počeće sa radom pre planiranog roka, piše poslovni portal eKapija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.