Konverzija kredita u švajcarcima može da počne

Izvor: Kamatica.com, 02.Sep.2015, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konverzija kredita u švajcarcima može da počne

Konverzija kredita u švajcarskim francima u evre, koje su svojevremeno građani Crne Gore uzeli kod Hypo Alpe Adrija banke, može da počne, jer je Centralna banka Crne Gore (CBCG) usvojila odluku o nadzoru nad primenom Zakona o konverziji.

Banka je ocenila da su se stekli uslovi za primenu odredaba Zakona u rokovima koji su propisani, rečeno je Pobjedi u CBCG.

Ovu odluku, koja uređuje nadzor nad sprovođenjem zakona, CBCG je donela u najkraćem mogućem roku, uvažavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << odgovornost koja proističe, kako za banke, tako i za Centralnu banku, naglasila je ta institucija.

Zakon predviđa da konverzija bude izvršena po zvaničnom kursu koji je važio na dan uzimanja kredita, uz 8,2 odsto kamate, podseća list. Konverzija treba da bude završena u narednih 30 dana, a novi ugovori potpisani za 45 dana. Za nadzor nad primenom zakona zadužena je Centralna banka.

Nastavak na Kamatica.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.