Konkurs MUP: Srbija dobija 600 novih policajaca

Izvor: B92, 06.Jun.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs MUP: Srbija dobija 600 novih policajaca

Beograd -- Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je na svom sajtu konkurs za upis polaznika u Sremskoj Kamenici.

U Centar za osnovnu policijsku obuku, na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, ići će 600 budućih policajaca.

Prijava na konkurs se, zajedno sa dokumentacijom, podnosi policijskoj stanici prema mestu prebivališta kandidata, u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Politika" (6 jun 2019).

Potrebnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokumentaciju za prijavu na konkurs, način podnošenja prijave i sve ostale neophodne informacije možete pronaći na sajtu MUP.

Izbor kandidata sprovodi komisija, koju imenuje ministar unutrašnjih poslova, navodi se na sajtu ministarstva.

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova u svojstvu pripravnika za policijskog službenika. On zasniva radni odnosa uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u MUP ili da nadoknadi stvarne troškove stručnog osposobljavanja.

Polaznicima je u toku obuke obezbeđen smeštaj i hrana, kao i oprema neophodna za realizaciju nastavnih sadržaja, prema ugovoru koji polaznik zaključuje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.