Konačno savladana planina Jelica – probijena i leva cev najdužeg tunela u Srbiji

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 17:08

Konačno savladana planina Jelica – probijena i leva cev najdužeg tunela u Srbiji

Ministar Goran Vesić objavio je na svom Instagram profilu slike probijene leve cevi tunela "Laz", na deonici auto-puta "Miloš Veliki" od Pakovraća do Požege.

"Nastavljamo dalje, u nove radne pobede. Ovo je ogroman korak ka Požegi. Čeka nas isto uskoro u „Munjinom brdu” koje je teže i zahtevnije od Jelice", naveo je ministar.

Tunel "Laz" trenutno je najduži u Srbiji. Čine ga dve tunelske cevi dužine 2.850 metara. Probijanje tunelskih cevi kroz planinu Jelicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo je izuzetno teško zbog specifične geologije, pa su se kineski neimeri često hvatali u koštac sa brojnim nepredvidjenim situacijama.

Ulazna cev tunela „Laz” nalazi se na teritoriji grada Čačka, u selu Ridjage, a izlazna je na teritoriji opštine Lučani.

Inače, desna tunelska cev probijena je 10. marta ove godine. Nakon kompletiranja gradjevinskih radova sledi opremanje tunela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Probijena i leva cev tunela “Laz” na trasi auto-puta “Miloš Veliki”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 11.Apr.2023

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je probijena i leva cev tunela “Laz”, na deonici auto-puta “Miloš Veliki” od Pakovraće do Požege. Jutros je probijena druga cev na tunelu Laz na auto-putu Miloš Veliki na deonici između Pakovraća i Požege,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.