Komšije počinju proizvodnju novih minobacača

Izvor: B92, 01.Avg.2020, 09:54

Komšije počinju proizvodnju novih minobacača

Sarajevo -- Na prostoru Federacije BiH uskoro bi mogla da se realizuju dva nova projekta iz područja namenske industrije.

U putanju su minobacač u verziji sa nekoliko različitih kalibara, kao i zaštitni prsluk i štitnik za policiju i vojne snage, piše Večernji list BiH.

Na jednoj od prethodnih sednica, Vlada Federacije dala je "zeleno svetlo" za predlog projekta razvoja minobacača 60 mm - Standard, minobacača 60 mm - Comando i minobacač 81/82 mm - Standard, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se odnosi na uvođenje proizvodnje naoružanja i vojne opreme u postojećem privrednom društvu “BNT-Holding” d. d. Novi Travnik.

Radi se o jednoj od kompaniji koja posluje u krugu industrijske zone BNT, a Vlada je na sednici održanoj krajem juna dala saglasnost za uvođenje proizvodnje proizvoda i rezervnih delova za naoružanje i vojnu opremu za listu proizvoda i usluga sa zajedničke liste oružja i vojne opreme za proizvode iz grupe proizvoda ML2, navodi list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U FBiH počinje proizvodnja minobacača i pancira

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2020

SARAJEVO - Na prostoru Federacije BiH uskoro bi mogla da se realizuju dva nova projekta iz područja namjenske industrije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.