Kompanije iz Srbije zadovoljne tretmanom u Prištini

Izvor: B92, 18.Apr.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanije iz Srbije zadovoljne tretmanom u Prištini

Kompanije iz Srbije koje nastupaju na otvorenom Sajmu privrede u Prištini potvrdile su da su zadovoljne tretmanom i interesovanjem posetilaca te manifestacije.

Na sajmu učestvuju 174 kompanije, a 70 je iz Srbije.

Dragana Kalik iz beogradske firme "Formavest" koja se bavi proizvodnjom i prodajom dečje garderobe je prvi put na prištinskom sajmu i veoma je zadovoljna prijemom i angažovanjem predstavnika Privredne komore Kosova."Ovde smo prvi put i nemamo partnera na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovu pa očekujemo da ćemo pronaći kompaniju sa kojom ćemo sigurno dobro saradjivati", rekla je ona novinarima.

Na izložbenom prostoru od 500 kvadratnih metara su i druge srpske firme medju kojima i proizvodjač transfrormatora "Trafko" iz Beograda čiji je vlasnik Krste Mandić kazao da su mu prvi utisci vrlo pozitivni.

"Mi imamo kupce na kosovskom tržištu ali ovde smo kako bismo povećali prodaju", rekao je Mandić.

Predstavnici Telekoma Srbija su naveli da očekuju da njihov nastup na sajmu bude uspešan.

"Mi smo prisutni na Kosovu na osnovu sporazuma o telekomunikacijama koji je postignut u Briselu. Sajam je prilika da se reklamiramo i nadamo se da ćemo uskoro imati i veći broj korisnika kako mobilne tako i fiksne telefonije i interneta", rekao je direktor izvršne jedinice Telekoma za Kosovo.

Pedsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je zajedno sa predsednikom Privredne komore Kosova Safetom Gržaljiom i zamenikom premijera Kosova Enverom Hodžajem i ministrom trgovine i industrije Bajramom Hasanijem presekao vrpcu i otvorio 19. Medjunarodni sajam privrede "Priština 2018".

Čadež je kazao da je važno da privrednici saradjuju i da privredne komore Srbije i Kosova žele da promovišu ta tržišta budu region saradnje i uspeha, a ne konflikta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.