Kompanija Tesla produžila prinudne odmore radnicima

Izvor: B92, 02.Maj.2020, 14:20

Kompanija Tesla produžila prinudne odmore radnicima

San Francisko -- Američka kompanija Tesla poručila je zaposlenima koji se zbog pandemije koronavirusa nalaze na prinudnim odmorima da će tako ostati još najmanje nedelju dana.

Zbog ovoga će povratak Tesline fabrike u San Francisku na normalan režim rada, predviđen za 4. maj, biti odložen.

U elektronskoj poruci, zaposlenima je u petak rečeno da, ukoliko od svojih poslovođa nisu dobili obaveštenje sa datumom povratka na posao, računaju na to da do daljeg, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << barem još jednu sedmicu, ostaju na prinudnom odmoru, prenosi Rojters.

Usled pandemije, Teslini proizvodni pogoni na tlu Sjedinjenih Američkih Država obustavili su rad, a prošlog meseca, svi zaposleni čiji angažman nije neophodan poslati su na prinudne odmore, uz umanjenje zarade.

Do produženja prinudnih odmora u kompaniji dolazi nekoliko dana pošto su zvaničnici okruga San Francisko i još pet obližnjih okruga najavili ponovno razmatranje restriktivnih mera, čije važenje ističe sutra.

Kako navodi Rojters, novim merama, postojeće restrikcije će biti produžene do kraja ovog meseca, a ublažavanje mera važiće samo za mali broj aktivnosti u kojima ne postoji veliki rizik od zaraze korona virusom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.