Izvor: B92, 15.Mar.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Komiko" ne odustaje od rafinerije

Beograd -- Kompanija "Komiko oil" najavila je da će razmotriti izgradnju rafinerije nafte u Požarevcu ili Kovinu ukoliko Smederevo odbije taj projekat.

Zamenik direktora te kompanije Radomir Radivojević je na konferenciji za novinare kazao da bi Skupština Smedereva sutra trebalo da odluči o raspisivanju referenduma na kojem bi građani odlučili da li podržavaju izgradnju rafinerije, u koju "Komiko oil" namerava da uloži 250 miliona dolara.

Radivojević je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je "Komiko oil", ćerka firma kompanije "Komiko oversiz" registrovane u Holandiji, ponudila 4,25 miliona dolara za zakup 115 hektara u industrijskoj zoni Smedereva, na kojima namerava da izgradi modernu rafineriju nafte.

Prema njegovim rečima, u toj rafineriji bi se dnevno prerađivalo 100 000 barela sirove nafte poreklom iz Nigerije i proizvodili evrodizel, benzin od 100 oktana, kerozin i tečni naftni gas po evropskim standardima.

Opširnije o ovoj temi možete čitati u našoj rubrici Biz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.