Komiko oil ne odustaje od rafinerije nafte u Srbiji

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komiko oil ne odustaje od rafinerije nafte u Srbiji

Kompanija Komiko oil će razmotriti izgradnju rafinerije nafte u Požarevcu ili Kovinu ukoliko Smederevo odbije taj projekat, izjavio je danas zamenik direktora te kompanije Radomir Radivojević.

Radivojević je na konferenciji za novinare kazao da bi Skupština Grada Smederava sutra trebalo da odluči o raspisivanju referenduma na kojem bi gradjani odlučili da li podržavaju izgradnju rafinerije, u koju Komiko oil namerava da uloži 250 miliona dolara.

Radivojević >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je podsetio da je Komiko oil, ćerka firma kompanije Komiko oversiz registrovane u Holandiji, ponudila 4,25 miliona dolara za zakup 115 hektara u industrijskoj zoni Smedereva, na kojima namerava da izgradi modernu rafineriju nafte.

Prema njegovim rečim, u toj rafinariji bi se dnevno preradjivalo 100.000 barela sirove nafte poreklom iz Nigerije i proizvodili evrodizel, benzin od 100 oktana, kerozin i tečni naftni gas po evropskim standardima.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komiko oil ne odustaje od rafinerije nafte u Srbiji

Izvor: Beta, 15.Mar.2010

BEOGRAD, 15. marta 2010. (Beta) - Kompanija Komiko oil će razmotriti izgradnju rafinerije nafte u Požarevcu ili Kovinu ukoliko Smederevo odbije taj projekat, izjavio je u ponedeljak zamenik direktora te kompanije Radomir Radivojević...Radivojević je na konferenciji za novinare kazao da bi Skupština Grada...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.