Kombinat Trepča i američki NGP potpisali ugovor o saradnji

Izvor: Studio B, 17.Maj.2013, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kombinat Trepča i američki NGP potpisali ugovor o saradnji

Američki konzorcijum Nju dženerejšn pauer potpisao je Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa Radudarsko metalurškim i hemijskim kombinatom Trepča na osnovu kog će biti urađena studija izvodljivosti za investicije.

Ministar prirodnih resursa i rudarstva Srbije Milan Bačević kazao je nakon potpisivanja ugovora da će taj dokument omogućiti povećanje obima proizvodnje, otvaranje novih radnih mesta i investicije u kombinat Trepča.   

"Dolazak ovakvog konzorcijuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u severni deo Kosova i Metohije žnačajno poboljšava poziciju Srbije u političkim razgovorima sa Prištinom", kazao je Bačević.   

Predsednik NGP-a Čirivadži Katurija kazao je da taj konzorcijum ima u planu da donese nove tehnologije i u potpunosti iskoristi kapacitete Trepče. On je naglasio da će zajedno sa američkim stejt dipartmentom razgovarati sa Kosovom o ulaganju u južni deo Trepče.   

"Ideja je da NGP napravi javno privatno partnerstvo za Trepču u kojem će vlade Srbije i Kosova uvek biti većinski vlasnici tog kombinata. Naš cilj je da Trepča postane jedan od najvećih rudarskih kapaciteta u svetu", kazao je Katurija.   

Kombinat Trepča nekada je zapošljava 25.000 ljudi, a sada je podeljen po etničkom principu, na severni srpski u restrukturiranju i južni albanski deo u kojem je između 65 i 75 odsto proizvodnih kapaciteta.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Trepča i američki NGP potpisali ugovor o saradnji

Izvor: Blic, 18.Maj.2013, 00:12

Američki konzorcijum Nju dženerejšn pauer (NGP) potpisao je danas Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa Radudarsko-metalurškim i hemijskim kombinatom "Trepča", na osnovu kog će biti urađena studija izvodljivosti za investicije. Milan Bačević..Nakon potpisivanja ugovora, ministar prirodnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.