Koliko zarađuju Hrvati?

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 11:58

Koliko zarađuju Hrvati?

Prosečna mesečna neto plata u Hrvatskoj je u decembru 2023. iznosila 1.191 evro.

To je nominalno niže za 1,4 odsto, a realno za 0,9 odsto u odnosu na novembar, objavio je danas hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS).

Prosečna hrvatska neto plata je nominalno veća za 13,9 odsto, a realno za devet odsto u odnosu na decembar 2022. godine, navodi se na vebsajtu DZS.

Najveća prosečna neto plata je u decembru prošle godine isplaćena u oblasti proizvodnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koksa i rafinisanih naftnih proizvoda i iznosi 1.795 evra, a najniža u prozvodnji odeće, 739 evra.

Medijalna hrvatska neto plata za decembar je iznosila 1.005 evra, što znači da je polovina zaposlenih zarađivala manje od te sume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koliko zarađuju Hrvati?

Izvor: Capital.ba, 21.Feb.2024

ZAGREB – Prosječna mesečna neto plata u Hrvatskoj je u decembru 2023. iznosila 1.191 evro. FOTO: Pixabay To je nominalno niže za 1,4 odsto, a realno za 0,9 odsto u odnosu na novembar, objavio je danas hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS). Prosečna hrvatska neto plata je nominalno veća...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.