Koliko zarađuju Hrvati?

Izvor: Capital.ba, 21.Feb.2024, 12:31

Koliko zarađuju Hrvati?

ZAGREB – Prosječna mesečna neto plata u Hrvatskoj je u decembru 2023. iznosila 1.191 evro. FOTO: Pixabay To je nominalno niže za 1,4 odsto, a realno za 0,9 odsto u odnosu na novembar, objavio je danas hrvatski Državni zavod za statistiku (DZS). Prosečna hrvatska neto plata je nominalno veća za 13,9 odsto, a realno za devet odsto u odnosu na decembar 2022. godine, navodi se na vebsajtu DZS. Najveća prosječna neto plata je u decembru prošle godine isplaćena u oblasti proizvodnje koksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i rafinisanih naftnih proizvoda i iznosi 1.795 evra, a najniža u prozvodnji odjeće, 739 evra. Medijalna hrvatska neto plata za decembar je iznosila 1.005 evra, što znači da je polovina zaposlenih zarađivala manje od te sume. b92 Чланак Koliko zarađuju Hrvati? се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U EU prošlog meseca registrovano 851.690 novih automobila

Izvor: AutoBlog, 21.Feb.2024

U zemljama Evropske unije je u januaru registrovano 851.690 novih automobila, što je za 12,1 odsto više u odnosu na isti mesec prošle godine, objavilo je Udruženje evropskih proizvođača automobila (ACEA) na svom vebsajtu.Tržište se oporavilo od neznatnog usporavanja u decembru prošle godine...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.