Koliko košta polazak deteta u školu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko košta polazak deteta u školu?

Početak školske godine može biti težak i zbog udara na budžet, pa su mnogi načini na koje se roditelji i deca dovijaju kako bi se u potpunosti opremili za školu. Mi smo potražili odgovor na pitanje koliko je novca potrebno izdvojiti za polazak deteta u školu?

Ako pitate đake, 1. septembar uglavnom je asocijacija na novi početak, a ako pitate roditelje uglavnom na novi izdatak.

Komplet knjiga za učenike prvog razreda osnovne škole u proseku košta između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 6 i 7 hiljada dinara, a u Zavodu za udžbenike kažu da će svi kompleti biti spremni do poslednjeg dana avgusta.

Dobrila Jovičić, pomoćnica direktora prodaje u Zavodu za udžbenike kaže:

"Oni koji se nisu odlučili za pretplatu, oni će dobiti kad prvi dan škole bude, a ostali, pa mi ovde nismo još dobili sve komplete, ali svaki dan stižu udžbenici".

Osim udžbenika, đaci pažljivo biraju i školski pribor čiji je izbor u knjižarama izuzetno velik. Pernice, sveske, ranci, olovke, lenjiri i ostale sitnice razlikuju se u cenama u zavisnosti od kvaliteta i proizvođača.

Za decu novi izazov, za roditelje novi izdatak – kako god, prvi septembar je blizu, a na osnovu iskustva od prethodnih godina, u knjižarama podsećaju na to da je udžbenike neophodno kupiti na vreme kako se početkom septembra ne bi stvarala gužva, dok po ostatak školskog pribora ne morate da žurite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.