Koka kola kupuje Kosta kofi za pet milijardi dolara

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koka kola kupuje Kosta kofi za pet milijardi dolara

Kompanija Koka kola saopštila je da će kupiti brend Kosta kofi od britanske kompanije Vitbred za 3,9 milijardi funti (5,1 milijardi dolara) u gotovini.

Kosta je najveći britanski lanac kafeterija, sa 2.400 kafića u Velikoj Britaniji i još 1.400 u 30 zemalja.

"Topli napici su jedan od preostalih segmenata u ukupnom pejsažu pića da Koka kola nema globalni brend", rekao je direktor Koka kole Džejms Kvinsi.

Dogovorom, koji bi trebalo da bude zaključen >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u prvoj polovini 2019, Koka kola bi mogla da bude i veliki rival Starbaksu.

U godini zaključno s martom, Kosta je imala operativni profit od 123 miliona funti na prihodima od prodaje od 1,29 milijardi funti, preneo je Asošijeitd pres.

Dogovor je doneo ogromnu zaradu Vitbredu koji je Kostu kupio 1995. za 19 miliona funti kada je imala tek 39 prodavnica.

Kompanija Kosta kofi poslovala je na tržištu Srbije do 2016. godine, a njihov najveći rival Starbaks najavio je otvaranje prve kafeterije u Beogradu do kraja 2018.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.