Kod Hrvata opet pad: Ovog puta 1,2 odsto

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 08:13

Kod Hrvata opet pad: Ovog puta 1,2 odsto

Zagreb -- Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj pala je u avgustu za 1,2 odsto na godišnjem nivou.

Ovim je industrijska proizvodnja nastavila da tone deseti mesec zaredom, mada nešto sporije nego mesec dana pre.

Državni zavod za statistiku (DZS) je objavio danas da je hrvatska industrijska proizvodnja u avgustu pala 1,1 odsto u odnosu na jul, kada je pad iznosio 1,6 procenata. U odnosu na avgust prošle godine, hrvatska industrija je pala za 1,2 posto, prenela je Hina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pad proizvodnje na godišnjem nivou zabeležen je u dva od pet sektora, a najviše, 5,1 posto, u proizvodnji netrajnih proizvoda za široku potrošnju. Proizvodnja energije je skliznula za 0,2 posto.

S druge strane, proizvodnja kapitalnih proizvoda porasla je 4,5 posto, a s rastom od 0,8 posto sledi proizvodnja intermedijarnih proizvoda, te proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju koja je povećana za 0,5 procenata.

U periodu januar-avgust 2010, industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je opala za 5,2 posto u odnosu na isti isti period godinu ranije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.