Ko bude radio nedeljom kazna od 1.000 do 10.000 evra! A evo za koga ovaj zakon ne važi

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko bude radio nedeljom kazna od 1.000 do 10.000 evra! A evo za koga ovaj zakon ne važi

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove saopštila je danas da će prva neradna nedelja za zaposlene u trgovinama biti 20. oktobar i dodala da će kazna za onoga ko otvori trgovinu biti od 1.000 do 10.000 evra.

Kako je navedeno, moguće je i trajno zatvaranje objekta, prenosi podgorički portal Investitor.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako je propisano novim zakonom, ne može da se obavlja nedeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Izuzeci važe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samo za apoteke, specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, kao i za prodavnice cveća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Predviđeno je i da nedeljom rade pijace sa tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, kao i objekti smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka.

Zakon stupa na snagu u ponedeljak, 14. oktobra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.