Kinezi uputili zahtev, traže Srbe koji će graditi železnicu

Izvor: B92, 29.Okt.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi uputili zahtev, traže Srbe koji će graditi železnicu

Beograd -- Kineska delegacija razgovarala je sa srpskim predstavnicima o zahtevima kineskih firmi koje traže dobavljače u Srbiji za radove na izgradnji železnice.

Sa delegacijom iz kineske provincije Hanan razgovarali su pPredstavnici Privredne komore Srbije i Privredne komore Beograda.

Direktor Privredne komore Beograda Aca Popović rekao je da je jedna od bitnih stvari uređenje železničkog transporta oko Beograda, ali i pravci ka Budimpešti i Južni koridor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodajući da je važno da srpske i kineske kompanije uspostave partnerski odnos, kako se ne bi desilo da srpske kompanije budu podizvođači sa daleko nižim cenama.

On je naveo da je PKB odavno uspostavila intenzivnu saradnju sa raznim kineskim provincijama, posebno s komorama u tim provincijama i to u okviru incijative "jedan pojas, jedan put".

"Ozbiljno radimo na okupljanju naših kompanija koje mogu da budu dobri izvoznici određenih proizvoda. Mnogo je poslova na kojima sarađuju kineski i naši privrednici, oni jako poštuju šta im kaže njihova privredna komora i država, a na nama je da iskoristimo dobre političke i bilateralne odnose u interesu naših privrednika", naveo je Popović.

Potpredsednik Kineskog saveta za promociju međunarodne trgovine provincije Hanan Hu Chang rekao je da je taj savet najveća organizacija koja se bavi predstavljanjem robe na inostranom tržištu za taj deo Kine, te poručio da se nada da će ubuduće imati lepu saradnju sa PKS i da će danas potpisati ugovor o saradnji koji će produbiti odnos sa kompanijama iz Srbije.

"Nadam se da će se saradnja sa Srbijom i dalje razvijati kako u razmeni informacija, tako i u organizovanju zajedničkih sajmova i izložbi", rekao je Hu Chang.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.