Kineske maske ne ispunjavaju specifikacije: Država koja ih je kupila ne namerava da plati

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 19:58

Kineske maske ne ispunjavaju specifikacije: Država koja ih je kupila ne namerava da plati

Toronto -- Kanadska vlada suspendovala je isporuke zaštitnih maski od dobavljača iz Montreala.

Ustanovljeno da približno osam od 11 miliona N95 maski proizvedenih u Kini ne ispunjava savezne specifikacije.

Vladin izvor, koji nije ovlašćen da javno raspravlja o tome, rekao je u subotu za javni servis CBC da vlada trenutno radi na detaljima kako bi trajno prekinula vezu sa distributerom.

Izvor je rekao da nema planova za prikupljanje budućih naloga kompanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čije ime nije obelodanjeno.

Premijer Dzastin Trudo kaže da je povećavanje domaće proizvodnje lične zaštitne opreme ključno za ispunjavanje dugoročnih zahteva, ali je dodao da je zaustavljanje nekih isporuka dokaz da kanadski proces nabavke funkcioniše kako treba.

Samo milion N95 maski je ispunilo uslove, dok je 1,6 miliona još u fazi testiranja, saopšteno je iz kabineta ministarke za nabavke Anite Anand.

Premijer je odbio da kaže koliko je Kanada platila za maske. Rekao je da je savezna vlada u pregovorima sa dobavljačem o tome da li će biti moguće "alternativne upotrebe", odnosno u nemedocinske svrhe.

Izvor je rekao da su diskusije sada usredsređene na to da vlada dobije ceo ili deo svog novca na osnovu dogovorenog posla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.