Kineske maske ne ispunjavaju specifikacije: Država koja ih je kupila ne namerava da plati

Kanadska vlada suspendovala je isporuke zaštitnih maski od dobavljača iz Montreala.

Svet

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.05.2020.

13:33

Kineske maske ne ispunjavaju specifikacije: Država koja ih je kupila ne namerava da plati
Foto: Epa, Jerome Favre

Ustanovljeno da približno osam od 11 miliona N95 maski proizvedenih u Kini ne ispunjava savezne specifikacije.

Vladin izvor, koji nije ovlašćen da javno raspravlja o tome, rekao je u subotu za javni servis CBC da vlada trenutno radi na detaljima kako bi trajno prekinula vezu sa distributerom.

Izvor je rekao da nema planova za prikupljanje budućih naloga kompanije, čije ime nije obelodanjeno.

Premijer Dzastin Trudo kaže da je povećavanje domaće proizvodnje lične zaštitne opreme ključno za ispunjavanje dugoročnih zahteva, ali je dodao da je zaustavljanje nekih isporuka dokaz da kanadski proces nabavke funkcioniše kako treba.

Samo milion N95 maski je ispunilo uslove, dok je 1,6 miliona još u fazi testiranja, saopšteno je iz kabineta ministarke za nabavke Anite Anand.

Premijer je odbio da kaže koliko je Kanada platila za maske. Rekao je da je savezna vlada u pregovorima sa dobavljačem o tome da li će biti moguće "alternativne upotrebe", odnosno u nemedocinske svrhe.

Izvor je rekao da su diskusije sada usredsređene na to da vlada dobije ceo ili deo svog novca na osnovu dogovorenog posla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: