Kineske kompanije pretnje po SAD

Izvor: B92, 08.Okt.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineske kompanije pretnje po SAD

Vašington -- Kineski telekomunikacioni giganti "Huavej" i ZTE su bezbednosna pretnja po SAD i treba ih sprečiti da zaključuju ugovore na američkom tržištu.

Ovo je ocena obaveštajnog komiteta američkog Kongresa koji je u svom nacrtu izveštaja naveo da je nemoguće garantovati da su ove dve kompanije nezavisne od vlasti u Pekingu, zbog čega mogu da ugroze američku bezbednost, prenosi agencija AFP.

"Na osnovu raspoloživih informacija, ne možemo garantovati da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'Huavej' i ZTE oslobodjeni uticaja Kine i stoga predstavljaju bezbednosni rizik po Sjedinjene Države i naš sistem", ocenjuje se u nacrtu dokumenta. Kongresna komisija je pokrenula istragu zbog zabrinutosti da bi Peking mogao da iskoristi svoje brzorastuće kompanije za ekonomsku i vojnu špijunažu ili sajber napade. Istovremeno, obe kompanije su odbacile bilo kakvu povezanost sa kineskim vlastima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineske kompanije prijetnja po SAD

Izvor: Capital.ba, 08.Okt.2012

VAŠINGTON, Kineski telekomunikacioni giganti “Huavej” i ZTE su bezbjednosna prijetnja po SAD i treba ih spriječiti da zaključuju ugovore na američkom tržištu. Ovo je ocjena obavještajnog komiteta američkog Kongresa koji ..

Nastavak na Capital.ba...

Kineske firme pretnja za Ameriku

Izvor: B92, 09.Okt.2012, 14:54

Peking -- Najveće kineske tehnološke kompanije spremne su za širenje u SAD, ali će prethodno morati da prevaziđu američki strah od gubitka poslova...Amerikanci takođe strahuju i od ugrožavanja nacionalne bezbednosti...Kako prenosi AP, poslednji bezbednosni izveštaj američkog Kongresa imenovao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.