Izvor: S media, 08.Okt.2012, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerika u strahu od kineskih kompanija

Kineske kompanije Huawei i ZTE predstavljaju pretnju američkoj bezbednosti i treba ih sprečiti da zaključuju ugovore u SAD, navodi se dokumentu koji bi danas trebalo da bude objavljen, a u koji su agencije imale uvid.

Kako se navodi, nemoguće je garantovati da su dve kompanije nezavisne od vlasti u Pekingu, tako da postoji mogućnost da budu iskorišćene za ugrožavanje američke bezbednosti. Američki informatički sistemi ne bi smeli da koriste >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << komponente spornih kineskih kompanija zbog toga što predstavljaju bezbednostnu pretnju.

"Kina ima sredstva, priliku i motiv da u te svrhe iskoristi te kompanije za telekomunikacije", navodi se u izveštaju.

Izvor:Beta foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Amerika u strahu od kineskih kompanija

Izvor: Capital.ba, 08.Okt.2012

NJUJORK, Američke kompanije ne bi trebalo da sklapaju poslove sa dvije vodeće kineske kompanije na polju telekomunikacija, navodi se u nacrtu izvještaja komiteta američkog Kongresa. Kineske kompanije Huawei i ZTE ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.