Kina pustila prugu  najdužu na svetu

Izvor: B92, 15.Jun.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina pustila prugu " najdužu na svetu

Kina je pustila u promet najdužu maršrutu za prevoz tereta na svetu, dugu 9.800 kilometara, koja spaja grad Harbin na severoistoku zemlje sa nemačkim Hamburgom.

Prvi tovar tom maršrutom otpremljen je za vikend, javio je BBC.

Tom trasom voz će ići jednom nedeljno, a putovanje će trajati 15 dana. Za to vreme kompozicija će prelaziti više od 9.800 kilometara, a ići će, pored ostalih, i preko teritororije Rusije i Poljske.

Na kinesko-mongolskoj i belorusko-poljskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granici vozu će morati da zamene donji trap zbog razlika u širini koloseka u pojedinim zemljama.

Železničkom maršrutom Harbin – Hamburg putovanje će trajati upola kraće nego sadašnji transport koji se odvija kopnenim putevima i morem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.