Kina kupila 700.000 tona svinjetine od Amerike

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina kupila 700.000 tona svinjetine od Amerike

Peking -- Kineske firme kupile su ove godine 700.000 tona svinjetine od SAD, saopštio je portparol kineskog Ministarstva inostranih poslova Geng Šuang.

On je, na konferenciji na medije u Pekingu, dodao da je Kina takođe kupila 320.000 tona pamuka, 230.000 tona pšenice i 20 miliona tona soje.

Kako podseća Rojters, Kina je najveće svetsko tržište za poljoprivredne proizvode.

Kupovina američkih poljoprivrednih proizvoda bio je jedan od glavnih uslova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika SAD Donalda Trampa Kini kako bi se rešio višemesečni trgovinski rat između dve najveće svetske ekonomiije.

Rojters podseća i da je afrička svinjska groznica pokosila milione svinja u Kini, što je povećalo kupovinu svinjskog mesa od SAD uprkos visokim carinama.

Tramp je prošlog petka rekao da se Kina složila da od SAD kupi poljoprivredne proizvode u iznosu od između 40 i 50 milijardi dolara, kao privi korak u realizaciji sporazuma o okončanju trgovinskog rata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.