Kina i Rusija u UN-u traže ukidanje dijela sankcija Pjongjangu

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Dec.2019, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina i Rusija u UN-u traže ukidanje dijela sankcija Pjongjangu

PEKING - Kina i Rusija pozvale su Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda da ukine dio sankcija Sjevernoj Koreji kako bi se ponovno pokrenuli nuklearni pregovori između Pjongjanga i Washingtona, rekao je u utorak kineski veleposlanik pri UN-u.

Sjevernokorejski saveznici Moskva i Peking svoj su prijedlog iznijeli u nacrtu rezolucije koji je predstavljen članicama Vijeća sigurnosti nekoliko dana prije kraja godine, kad istječe rok koji je Pjongjang dao Washingtonu da ponudi koncesije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kako bi se nastavili razgovori.

Kineski veleposlanik pri UN-u Zhang Jun rekao je novinarima u New Yorku da je Sjeverna Koreja "legitimno" zabrinuta zbog "teške humanitarne situacije" u zemlji.

"Ako želite da nešto učine, morate nešto vi ponuditi s vaše strane", rekao je Zhang pozvavši na "interakciju" obiju strana. "Ne možete jednostavno očekivati da jedna strana učini više, dok druga samo sjedi sa strane. Obje strane trebale bi napraviti iskorak jedna prema drugoj kako bi se izgradilo međusobno povjerenje", rekao je Zhang.

Dodao je da se nada kako će zajednička rezolucija Rusije i Kine "prevladati zastoj i dovesti do nastavka političkog procesa".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Kina i Rusija za ukidanje dela sankcija Severnoj Koreji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2019

Kina i Rusija založile su se u Savetu bezbednosti UN da se ukine deo sankcija Severnoj Koreji kako bi se ponovo pokrenuli nuklearni pregovori Vašingtona i Pjongjanga, saopštio je kineski ambasador u UN...Te dve zemlje su u ponedeljak predložile Savetu bezbednosti UN da se ukine zabrana na izvoz morskih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.