Kina i Brazil potpisali trgovinske sporazume u vrijednosti 27 milijardi dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2015, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina i Brazil potpisali trgovinske sporazume u vrijednosti 27 milijardi dolara

BRASILIA - Premijer Li Keqiang, koji je u posjeti Brazilu, u utorak je izjavio kako su Kina i Brazil potpisale trgovinske sporazume u vrijednosti 27 milijardi američkih dolara.

Li je ovo izjavio na zajedničkoj novinskoj konferenciji s brazilskom predsjednicom Dilmom Rousseff, nakon što su održali razgovore i prisustvovali svečanom otvaranju brane Belo Monte.

Nakon novinske konferencije, kineski premijer je održao govor na svečanom zatvaranju bilateralnog poslovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << samita te će se susresti s brazilskim parlamentarnim čelnicima.

Krajem dana će otputovati u Rio De Janeiro kako bi nastavio svoj posjet.

Brazil je prva postaja u njegovoj posjeti četiri južnoameričke države i njegov prvi posjet regiji otkako je preuzeo 2013. preuzeo dužnost predsjednika vlade. Osim Brazila, do 26. svibnja će posjetiti Kolumbiju, Peru i Čile.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.