Kakve su obaveze banaka i klijenata?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve su obaveze banaka i klijenata?

U poslednja dva meseca brojni građani od poslovnih banaka dobijaju obaveštenja o Predlogu izmena i dopuna ugovora o platnom računu, i ažuriranju podataka, što je stvorilo reakciju javnosti. Istraživali smo kakve obaveze, u tom slučaju, imaju banke, a kakve klijenti?

Obaveštenja o izmenama naknada za bankarske usluge, koje građani dobijaju poštom ili elektronskim putem, zaista zvuče kao "uzmi ili ostavi".

Međutim, to klijentima omogućuje da banku, bez troškova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zamene drugom, ako nisu zadovoljni cenama ili kvalitetom usluga.

Ipak, nisu sve banke iste, neke su poštene, a neke nisu, pa zato i ne čudi što su pojedine, pozivajući se na izmene Zakona o platnim uslugama, povećale cene usluga za čak 50 odsto. Ali bez obzira na njihovo nepoštenje, imaju pravni osnov da to čine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.