Kako se apartman od 97€ pretvori odjednom u 147

Izvor: B92, 06.Feb.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se apartman od 97€ pretvori odjednom u 147

Zašto je važno čitati sitna slova i opšte uslove prilikom rezervacije apartmana preko interneta i koliko je rizično ostaviti broj kreditne kartice.

Onlajn rezervacija smeštaja u nekoj od evropskih prestonica lako može da se pretvori u neplanirani trošak.

Upravo to se dogodilo jednom sugrađaninu koji je preko jednog onlajn sajta izabrao apartman u centru Budimpešte i planirao da ga iznajmi na dva dana. Cena od 97 evra, koliko je navedeno tokom rezervacije, učinila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mu se prihvatljivo, pa je ukucao broj kreditne kartice koju vlasnici apartmana obično traže kao garanciju rezervacije i eventualno otkazivanja van predviđenog roka. Kada je popunio i poslednji podatak i konačno rezervisao za nekoliko minuta stigao je mejl sa detaljima.

Umesto očekivanih 97, na rezervaciji je stajalo 147 evra. Iako je bio zbunjen, u nastavku su bili navedeni svi troškovi, od kojih je 97 evra samo zakup apartmana za dve noći, piše Politika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.