Kako preživljavaju saloni lepote i da li je leto donelo boljitak u ovoj uslužnoj delatnosti?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2020, 15:05

Kako preživljavaju saloni lepote i da li je leto donelo boljitak u ovoj uslužnoj delatnosti?

Vreme epidemije i duži boravak kod kuće je mnoge pripadnice lepšeg pola odvojilo od ustaljenih navika za ulepšavanje, odlazak u salone lepote i kod frizera. Uz ugostitelje, lančane ekonomske posledice osetili su i saloni lepote, jer su mnoge proslave, rođendani i svadbe bili otkazani.  

Saloni lepote u Apatinu i Somboru prilagodili su se propisima kojih moraju da se pridržavaju dokle god traje epidemija korona virusa. Iako je dva meseca sa poslovanjem bilo “povuci – >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potegni”, vlasnici salona ističu da su se mušterije tokom leta počele vraćati ustaljnim navikama za ulepašavanje. Gužve kažu, nema kao nekad, jer se tretmani zakazuju. Celulit je i dalje najveći neprijatelj ženskog tela, pa su regen - anticelulit programi najtraženiji.

"U poslovanju se osetio razmak od dva meseca kako nismo radili, a pomoć države nam je zaista dobro došla, jer je dva meseca bez posla bilo teško. Ali što je najvažnije žene su se vratile pogotovo anticelulit tretmanima i sve više obraćaju pažnju na svoj izgled. Pored anticelulit tretmana koje obavljamo regenom gde se tope masne naslage, imamo razne masaže, šminkanje, depilaciju. Žene se ipak vraćaju lepoti što nas raduje", izjavila je Aleksandra Popović, vlasnica salona lepote u Apatinu.

Frizeri ističu da su sa svojim mušterijama u kontaktu putem društvenih mreža i telefona, a posla su se prihvatili, jer moraju pratiti aktuelne trendove.

"Teško nam je palo zatvaranje salona, ali shvatili smo da moramo poštovati mere koje je uvela država i naravno sve sa ciljem da brinemo o našim mušterijama i zaposlenima. Sada je najpopularnija frizura “bob”, a dužina zavisi od oblika lica. Takođe je popularna frizura “šege”, koja se radi specijalnom tehnikom šišanja tako da se lako održava kod kuće. Što se tiče kratke kose i dalje ostaje frizura piksi", saopštila je Ekaterina Ačai, vlasnica frizerskog salona u Somboru.

Poslednju deceniju lepota ima značajnu ulogu u našim životima, pa je kod žena sve zastupljenije ulepšavanje “od glave do pete”.

"Današnjoj ženi je neophodna nega obzirom na to da smo izložene raznim uticajima iz vazduha i vode. Uopšte, način života koji je jako brz i stresan zahteva više nege, a ako žena vodi računa o sebi znači da je svesna koliko je to bitno za njeno zdravlje", rekla je Danijela Ajduković.

"Lepota uvek daje dozu sigurnosti, a taj mali procenat sigurnosti ipak znači u svakodnevnom životu. Mislim da svaka žena pored ginekologa, treba da ima i svog kozmetičara", kazala je Dragana Milanko.

Lepota je postala imperativ kakvim želimo da se prikažemo, a u salonima za žene se nadaju da korona neće ubuduće poljuljati tu sponu, bar ne na polju lepote.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.