Kako do 9.000 dinara od države? VIDEO

Izvor: B92, 10.Apr.2023, 12:40

Kako do 9.000 dinara od države? VIDEO

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je video-uputstvo sa procesom prijavljivanja za subvencije po hektaru obradive zemlje.

Subevncije iznose 9.000 dinara.

Ministarstvo je ranije objavilo javni poziv za davanja po hektaru, koji je počeo 7. aprila, a poljoprivredni proizvođači će svoje zahteve moći da podnose do 31. maja.

Kako su saopštili iz ministarstva, prilikom objave konnkursa, neće biti čekanja zatvaranja javnog poziva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već će poljoprivrednicima sredstva biti isplaćivana odmah po obradi zahteva, kako bi što pre došli do novca koji im je potreban za setvu.

Subvencija po hektaru obuhvata 6.000 dinara plus 3.000 dinara regres za gorivo.

Kako bi što veći opseg poljoprivrednika mogao da dobije ovu vrstu podsticaja, ove godine je pomeren datum preseka stanja registrovanih gazdinstava i produžen sve do kraja trajanja javnog poziva, saopštili su iz ministarstva.

Ranije je bilo propisano da za ovu vrstu subvencija mogu konkurisati poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana do septembra prethodne godine.

Video-uputstvo je objavljeno na zvaničnom profilu @ministarstvopoljoprivrede na Instagramu.

Iz ministarstva navode da se svi poljoprivrednici o dodatnim pitanjima besplatnim pozivom mogu informisati na broj 0800 106 107 ili ako posete najbližu poljoprivrednu savetodavnu stručnu službu.

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je danas javni poziv za subvencije za uzgoj teladi, a kako je objavljeno na Instagramu na nalogu ovog Ministarstva, prijave se podnose preko platfporme eAgrar, odnosno preko portala ePodsticaji.

Poziv će biti otvoren do 10. maja.

Uputstvo za prijavu se može naći na sajtu eagrar.gov.rs, navode iz Ministarstva.

Još jednom podsećaju poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te da prijavu i obnovu statusa gazdinstva mogu da urade sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako do 9.000 dinara od države? VIDEO

Izvor: B92, 10.Apr.2023

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je video-uputstvo sa procesom prijavljivanja za subvencije po hektaru obradive zemlje...Subevncije iznose 9.000 dinara...Ministarstvo je ranije objavilo javni poziv za davanja po hektaru, koji je počeo 7. aprila, a poljoprivredni proizvođači...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.