Kada gradite, nije to samo komad betona i železa

Izvor: B92, 04.Apr.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kada gradite, nije to samo komad betona i železa"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa predsednikom Veća ministara BiH Denisom Zvizdićem da su razgovarali o svim temama koje su važne za region

Razgovarali su i o problemima koje stvara situacija sa hrvatskom kompanijom "Agrokor".

"Razgovarali smo kako da rešavamo te probleme i van Hrvatske. Nisam siguran da smo uspeli da pronađemo zadovoljavajuće rešenje za nas, ali borićemo se da vidimo šta možemo da uradimo da sačuvamo radna mesta za te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljude", rekao je Vučić.

On je rekao da je ideja i da svi u regionu razgovaraju o "svakovrsnom povezivanju u regionu".

"Kada gradite puteve povezujete i ljude, nije to komad betona ili železa", rekao je Vučić i dodao da je Turska zainteresovana za uključivanje u infrastrukturnu saradnju.

On je rekao da je neophodno da se očuvaju mir i stabilnost na Balkanu, koliko god da to zvuči kao floskula, jer taj region deluje kao "sistem spojenih sudova" i da se problemi u Bosni i Hercegovini ili Hrvatskoj odražavaju i na Srbiju.

Zvizdić je rekao da su na sastanku razgovarali o unapređenju regionalne saradnje, posebno ekonomske i infrastrukturnim projektima, koja će značiti brži protok roba.

On je rekao da je sa Vučićem razgovarao i o povezivanju Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore energetskim merežama.

Zvizdić je rekao i da je na sastanku potvrđeno opredeljenje u pravcu očuvanja mira i stabilnosti u čitavom regionu.

"Vučić će sa jedne nove pozicije moći dodatno raditi na takvim pitanjima i ono što možemo konstatovati je da smo sigurni da ćemo mir i stabilnost očuvati u našem regionu, da ćemo nastaviti sa infrastrukturnim projektima, što će biti podloga za ekonomski razvoj i otvaranje novih radnim mesta i zapošljavanje, posebno za mlade ljude", rekao je Zvizdić i dodao da je Vučićeva pobeda na predsedničkim izborima u Srbiji "garant daljeg razvoja odnosa dve zemlje".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.