KRIZNI ŠTAB PRED ODLUKOM: Da li će i državne ustanove u Srbiji preći na rad od kuće, zbog korone?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 17:16

KRIZNI ŠTAB PRED ODLUKOM: Da li će i državne ustanove u Srbiji preći na rad od kuće, zbog korone?

Ovakva mere ima i te kako smisla, ali zavisi od ustanove i vrste posla

Kada je u pitanju rad od kuće kao preventivna mera, ona ima i te kako smisla, ali zavisi od ustanove i vrste posla, rekla je zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Ona je odgovarajući na pitanje da li bi rad od kuće mogao biti preporučen i za javne službe, jer su se na takav način poslovanja odlučile mnoge kompanije, istakla i da je sada vreme godišnjih odmora pa je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << većina ustanova smanjila kapacitete.  Stav struke jeste da podrži rad od kuće tamo gde je to moguće, međutim, kod zdravstvenih radnika  na primer, i nije, njima je, kako je istakla, teško da dobiju i slobodan dan.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodao je da se svakako tamo gde je moguće, pa i u resornom ministarstvu poštuje poreporuka da se svuda gde je moguće - radi od kuće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.