KRAĐA UZ POMOĆ SAMOUSLUŽNE KASE? Oktriven novi trik kojim se služe u trgovinama

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Sep.2023, 11:22

KRAĐA UZ POMOĆ SAMOUSLUŽNE KASE? Oktriven novi trik kojim se služe u trgovinama

Otkucaju sve i ne plate.

Samouslužne kase izgleda da su postale i meta lopova. Iako njihovo upotreba u supermarketima olakšava kupovinu, smanjujući vreme koje provodite u redu, po priči jednog sagovnika medija – olakšava i krađu određenom broju ljudi.

Pojasnio je da je pre par dana doživeo da potrošač ispred njega uredno otkuca artikle na samouslužnoj kasi, ali ih i ne plati.

– Koristio sam samouslužnu kasu, kada sam čuo prodavačicu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je rekla ‘pa oni su otkucali artikle i otišli, a nisu platili – priča sagovornik medija.

Kako objašnjava, novije postavljene samouslužne kase imaju vrata za izlaz koji funkcioniše isključivo sa bar-kodom, koji dobijate nakon što platite račun.

Međutim, u ovom slučaju, u pitanju su kase koje su postavljene nešto ranije i imaju obična vratanca, koja je vrlo lako otvoriti.

Račun nije bio veliki, oko 200 dinara, ali je svakako bezobrazluk – dodao je.

S druge strane, verovali ili ne, u Americi čak možete ostaviti i bakšiš na samouslužnoj kasi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.