KKR prodao većinski udeo u Junajted grupi firmi Bi-Si partners

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KKR prodao većinski udeo u "Junajted grupi" firmi "Bi-Si partners"

Privatna kompanija "Bi-Si partners" saopštila je da od investicionog fonda KKR kupuje većinski vlasnički udeo u evropskom kablovskom operateru "Junajted grupi".
KKR će zadržati znatan manjinski udeo, naveli su iz "Bi-Si partnersa" ne otkrivajući finansijske uslove ugovora, javlja Rojters.

Američki list Volstit džornal je izvestio da je sporazumom vrednost "Junajted grupe" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << procenjena na oko 2,60 milijardi evra (3,04 milijarde dolara), uključujući dug.
Rojters je prošlog meseca objavio da su privatni evropski fondovi za upravljanje imovinom "Sinven" i "Bi-Si partners" pokazali veliko interesovanje za preuzimanje "Junajted grupe", uoči aukcijskog postupka u septembru.
Fond KKR finansijski podržava "Junajted grupu" od 2014. godine, a ovaj ugovor bi mogao da predstavlja jednu od najvećih prodaja privatnog vlasništva u regionu Balkana, dodaje britanska agencija.
"Junajted grupa", sa sedištem u Holandiji, najveći je kablovski operater u Srbiji posredstvom kompanije SBB, a aktivna je i u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, gde pruža usluge od kablovske televizije do fiksnih i mobilnih telekomunikacionih usluga.
Širom jugoistočne Evrope opslužuje više od 1,8 miliona domaćinstava.
Savetnici "Bi-Si partnersa" u sklapanju ovog posla bili su "Morgan Stenli" i "Lajon tri", dok je "Kredi Svis" savetovao "Junajted grupu".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SBB promenio vlasnika: Šolak prodao "Junajted grupu"

Izvor: Večernje novosti, 28.Sep.2018, 11:07

Kablovski operater SBB promenio vlasnika PRIVATNA kompanija "BC partners" saopštila je da od investicionog fonda KKR kupuje većinski vlasnički udeo u evropskom kablovskom operateru "Junajted grupi". KKR će zadržati znatan manjinski udeo, naveli su iz "BC partnersa" ne otkrivajući...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.