BC Partners kupuju United Grupu

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BC Partners kupuju United Grupu

BC Partners, vodeća investiciona kompanija, objavila je u četvrtak da je potpisala konačni sporazum o kupovini većinskog udela u United Grupi B.V. (United Group - UG) od KKR-a, vodeće globalne investicione firme.

KKR će zadržati značajni manjinski deo akcija.

Finansijski uslovi transakcije nisu objavljeni, a ugovor je predmet relevantnih regulatornih odobrenja.

UG je vodeći medijski i komunikacijski provajder u jugoistočnoj Evropi. Uz značajna ulaganja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i vlasničku tehnologiju, UG je vodeći tržišni servis za svoje korisnike širom regiona.

U poslednjih 18 godina, UG je svoje prisustvo proširila kroz organski rast i akvizicije i sada zapošljava više od 3.400 ljudi i pruža usluge za više od 1,8 miliona domaćinstava.

"Oduševljeni smo menadžerskim timom UG i podrškom KKR-a u budućem rastu kompanije. UG se odlikuje visokim kvalitetom, uz difuzne karakteristike rasta, vodeću infrastrukturu, raznolik sadržaj i lojalne korisnike", izjavio je Nikos Stafonulos, partner u BC Partners.

On je dodao da "atraktivan i integrisan poslovni model i njeno regionalno liderstvo odlično pozicioniraju UG za budući organski i akvizicijski rast".

Od svoje prve investicije 2014. godine, KKR je UG pomogla da kompaniju pretvori u vodećeg provajdera u komunikacijama i medijskim uslugama u jugoistočnoj Evropi.

Optučki kablovi i kablovska mreža su najzastupljneiji u regionu i pokrivaju 1,82 miliona domaćinstava koji koriste veliku propusnu brzinu - 2,6 puta veću od lokalnih provajdera - i dobijaju visokokvalitetni domaći i inostrani sadržaj.

Žan Pijer Sad, generalni direktor KKR, je rekao da je ponosan na način kako se UG razvijala u poslednjih pet godina.

"To je sjajan primer pravog konvergentnog operatora u komunikacijama i medijima sa vodećim proizvodima u inovacijama i uslugam ana tržištu. Ostaćemo blisko posvećeni budućem razvoju UG i sa zadovoljstvom očekujemo saradnju sa BC Partners kako bismo obezbedili dalji napredak kompanije", dodao je Sad.

Kao savetnici BC Partners navedeni su Morgan Stenli i Lajon Tri (Morgan Stanley and LionTree), dok Kredit Svis (Credit Suisse) savetuje UG.

O BC Partners  

Kompanija je vodeća međunarodna investiciona firma sa više od 18 milijardi evra vrednosti u poslovima sa privatnim kapitalom i kreditima. Osnovana je 1986. godine i već tri decenije ima aktivnu ulogu u razvoju evropskog otkupnog tržišta.

Danas, rukovodstvo BC Partners radi na tržištu kao integrisani tim u kancelarijama u Severnoj Americi i Evropi.

Od početka, privatni kapital BC Partners imao je 104 privatne investicije u kompanije sa ukupnom vrednošću od 129 milijardi evra i trenutno ulaže u deseti privatni akcijski fond.

Na terenu privatnih kreditnih fondova, BC Partners trenutno investiraju u Special Opportunities Fund I.

Za više informacija, postetite www.bcpartners.com

O KKR

KKR je vodeća globalna investiciona kompanija koja se bavi višestrukim alternativnim vrednostima, uključujući privatni kapital, energiju, infrastrukturu, nekretnine i kredite, sa strateškim menandžerskim partnerstvom koje upravlja hedž foindovima.

KKR teži da generiše atraktivne investicione fondove za svoje investitore uz strpljiv i disciplinovan investicioni pristup, zapošljavanje stručnjaka svetske klase i upravljanje rastom i vrednošću portfolija KKR kompanija.

KKR ulaže sopstveni kapital uz onaj kojim upravlja za investitore u fondu i obezbeđuje finansijska rešenja i investicione prilike kroz svoje poslove na tržištu kapitala.

Reference o KKR investicijama mogu uključivati i aktivnosti sponzorisanih fondova.

Za više informacija o KKR & Co. Inc (NYSE: KKR) pogledajte www.kkr.com i na Tviteru @KKR_C    

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KKR prodaje većinski udeo u Junajted grupi

Izvor: Beta, 27.Sep.2018

Američka investiciona kompanija KKR pristala je da proda većinski udeo u evropskoj telekomunikacionoj kompaniji Junajted grup (United Group), vlasnika kablovskog operatera SBB, britanskoj kompaniji BC partner, preneo je danas Vol strit džornal (Wall Street Journal).U zajedničkom saopštenju dve kompanije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.