Izvor: Blic, 07.Dec.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoistočna Evropa je veoma konkurentna u MRO sektoru

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (www.seas.rs) je danas predstavio svoj panel o održavanju, popravci i remontu (stručna skraćenica MRO) aviona koji će za glavnu temu imati konkurentnost domaćeg i drugih regionalnih tržišta u ovom segmentu industrije. Panel će biti održan u okviru prvog dana samita.

- U vremenu kada se beleži oprezan rast avio industrije, MRO segment ima svoje značajno mesto u ovom delu sveta i Srbija i jugoistočna Evropa su konkurentne u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oblasti - rekao je Petar Vojinović, osnivač i generalni direktor Tango Six Events, domaćina samita.

- Kada je u pitanju odnos troškova i kvaliteta usluge, što je od ključne važnosti za MRO segment, Srbija ima izuzetno obrazovane i cenjene stručnjake i naš strateški prioritet treba da bude na izgradnji kapaciteta. Očekujem da će naši panelisti i delegati imati slične stavove i da ćemo imati konstruktvnu diskusiju - rekao je on.

Na panelu koji će biti održan sledećeg utorka okupiće se rukovodeći ljudi regionalnih MRO kompanija i raspravljati o tome kako region može da podigne konkurentnost da bi privukao investicije i beležio rast u ovoj oblasti. Između ostalih na panelu će govoriti Miroslav Musulin, generalni direktor Jat Tehnike, Maksimiljan Pele, generalni direktor Adria Tehnika, Fred Dupont, potpredsednik za korisničku podršku i prodaju u Etihad Engineering, kao i Srđan Kragojević, direktor održavanja Prince Aviation.

Prošlogodišnja odluka švajcarskog MRO giganta SR Technics da svoje administrativno sedište preseli u Beograd je među analitičarima ocenjena kao znak poverenja u Srbiju i viđena kao simbol budućih investicija u ovoj oblasti širom regiona jugoistočne Evrope.

U nedavno objavljenom izveštaju kompanije Oliver Wyman se predviđa da će MRO tržište na globalnom nivou porasti sa 67,1 milijarde dolara u 2015. godini na više od 100 milijardi do 2025. godine. Isti izveštaj navodi da će svi avioni na svetu do 2026. godine generisati 98 miliona terabajta podataka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jugoistočna Evropa je veoma konkurentna u MRO SEKTORU!

Izvor: Telegraf.rs, 08.Dec.2016, 14:46

Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope (www.seas.rs) je danas predstavio svoj panel o održavanju, popravci i remontu (stručna skraćenica MRO) aviona koji će za glavnu temu imati konkurentnost domaćeg i drugih regionalnih tržišta u ovom segmentu industrije. Panel će biti održan u okviru prvog...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.