Joksimović očekuje otvaranje bar dva poglavlja

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Feb.2017, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović očekuje otvaranje bar dva poglavlja

BEOGRAD - Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da očekuje da naredne nedelje ili početkom marta na medjuvladinoj konferenciji budu otvorena bar dva nova poglavlja u pregovorima Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

"Trebalo je već da otvorimo poglavlje 26 (nauka i obrazovanje), u medjuvremenu je došlo do dogovora oko toga, to poglavlje će verovatno biti otvoreno. Potpuno smo spremni za poglavlje 20 (preduzetništvo i industrijska >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << politika) i 29 koje se tiče carinske unije. Poglavlje 20 je dobilo dosta saglasnosti i poglavlje 29", rekla je jutros Joksimović na Radio-televiziji Srbije.

Ona je ocenila i da će naredne nedelje najverovatnije zemljama članicama biti predstavljen izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije kada je u pitanju poglavlje 35 koje se odnosi na Kosovo. Ona je dodala da, prema dogovoru, napredak u ostalim poglavljima mora da bude praćen i napretkom u poglavlju 35.

"Sada će neke zemlje očekivati da vide izveštaj Evropske komisije o napretku u ovom poglavlju (35), pa će odlučiti da li mogu da budu otvorena druga poglavlja", rekla je Joksimović i dodala da smatra da "takav rigidan stav ne može da bude održiv" i da ne mogu da budu ignorisane reforme u drugim poglavljima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.