Joksimović očekuje da budu otvorena bar dva nova poglavlja

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2017, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović očekuje da budu otvorena bar dva nova poglavlja

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da očekuje da naredne nedelje ili početkom marta na međuvladinoj konferenciji budu otvorena bar dva nova poglavlja u pregovorima Srbije za članstvo u Evropskoj uniji.

"Trebalo je već da otvorimo poglavlje 26 (nauka i obrazovanje), u međuvremenu je došlo do dogovora oko toga, to poglavlje će verovatno biti otvoreno. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Potpuno smo spremni za poglavlje 20 (preduzetništvo i industrijska politika) i 29 koje se tiče carinske unije. Poglavlje 20 je dobilo dosta saglasnosti i poglavlje 29", rekla je jutros Joksimović na Radio-televiziji Srbije.

Ona je ocenila i da će naredne nedelje najverovatnije zemljama članicama biti predstavljen izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije kada je u pitanju poglavlje 35 koje se odnosi na Kosovo.

Ona je dodala da, prema dogovoru, napredak u ostalim poglavljima mora da bude praćen i napretkom u poglavlju 35.

"Sada će neke zemlje očekivati da vide izveštaj Evropske komisije o napretku u ovom poglavlju (35), pa će odlučiti da li mogu da budu otvorena druga poglavlja", rekla je Joksimović i dodala da smatra da "takav rigidan stav ne može da bude održiv" i da ne mogu da budu ignorisane reforme u drugim poglavljima.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Joksimović: Očekujem da budu otvorena bar dva poglavlja

Izvor: Beta, 20.Feb.2017

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da očekuje da naredne nedelje ili početkom marta na medjuvladinoj konferenciji budu otvorena bar dva nova poglavlja u pregovorima Srbije za članstvo u Evropskoj uniji. "Trebalo je već da otvorimo poglavlje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.