Jelašić: Stabilnost cena ostaje ključni cilj Narodne banke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2010, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelašić: Stabilnost cena ostaje ključni cilj Narodne banke

SUBOTICA - Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je danas da je ključni cilj te institucije da postigne i održi stabilnost cena i dodao da bi ovogodišnja inflacija trebalo da se kreće u rasponu od šest plus minus dva odsto.

Jelašić je prilikom posete Regionalnoj privrednoj komori u Subotici ostao čvrsto pri stavu da će kurs dinara prema evru određivati tržište, dodajući da ne može da precizira koliki će biti kurs evra na kraju godine.

Guverner >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je napomenuo da je će smanjenjem obavezne rezerve banaka biti oslobođeno 1,3 milijardi evra, koje će komercijalne banke moći da iskoriste za odobravanje povoljnijih kredita privredi.

Prisutni privrednici ocenili su da je realni sektor potpuno zapušten, a da je za razliku od njega bankarski sistem stabilan.

Oni su od guvernera zatražili da kurs evra bude stabilan, da bi se dugoročno moglo planirati poslovanje bez obzira na kursnu razliku, kao i upumpavanje deviznih rezervi u privredu preko komercijalnih banaka, da bi se pokrenula nova proizvodnja i povećala likvidnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stabilnost cena ostaje ključni cilj NBS

Izvor: Politika, 17.Mar.2010

SUBOTICA – Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je da je ključni cilj te institucije da postigne i održi stabilnost cena i dodao da bi ovogodišnja inflacija trebalo da se kreće u rasponu od šest plus minus dva odsto...Jelašić je prilikom posete Regionalnoj privrednoj komori...

Nastavak na Politika...

Stabilnost cena ostaje ključni cilj NBS

Izvor: S media, 17.Mar.2010

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je danas da je ključni cilj te institucije da postigne i održi stabilnost cena i dodao da bi ovogodišnja inflacija trebalo da se kreće u rasponu od šest plus minus dva odsto. ..Jelašić je prilikom posete Regionalnoj privrednoj komori u Subotici...

Nastavak na S media...

Stabilnost cena ključni cilj NBS

Izvor: B92, 18.Mar.2010, 11:15

Subotica -- Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je da je ključni cilj te institucije da postigne i održi stabilnost cena...On je dodao da bi ovogodišnja inflacija trebalo da se kreće u rasponu od šest plus minus dva odsto. Jelašić je ostao čvrsto pri stavu da će kurs dinara...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.