Srbija

Četvrtak, 18.03.2010.

09:34

Stabilnost cena ključni cilj NBS

Guverner Narodne banke Srbije Radovan Jelašić izjavio je da je ključni cilj te institucije da postigne i održi stabilnost cena.

Izvor: Tanjug

Default images

On je dodao da bi ovogodišnja inflacija trebalo da se kreće u rasponu od šest plus minus dva odsto. Jelašić je ostao čvrsto pri stavu da će kurs dinara prema evru određivati tržište, dodajući da ne može da precizira koliki će biti kurs evra na kraju godine.

Guverner je napomenuo da je će smanjenjem obavezne rezerve banaka biti oslobođeno 1,3 milijardi evra, koje će komercijalne banke moći da iskoriste za odobravanje povoljnijih kredita privredi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: