Jeftiniji benzin u Crnoj Gori

Izvor: B92, 06.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftiniji benzin u Crnoj Gori

Podgorica -- Benzin je u Crnoj Gori od danas jeftiniji od pet do deset odsto, zavisno od vrste goriva.

Litar goriva kreće se od 1,21 do 1,23 evra. Benzin je u Crnoj Gori u poslednje vreme nekoliko puta uzastopno poskupeo, a poslednji put 24. juna.

U Crnoj Gori ima prigovora sa više adresa da je gorivo trebalo ranije da pojeftini, jer su već duže vreme cene sirove nafte na svetskom tržištu u padu.

Prigovori se odnose i na monopolski položaj kotorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Jugopetrola" u snabdevanju Crne Gore benzinom.

Prema ranijem dogovoru sa Vladom Crne Gore, maloprodajne cene goriva u toj državi se usklađuju svakih 15 dana, zavisno od procene stanja na tržištu i valutnog odnosa evra i američkog dolara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.