Region

Sreda, 06.08.2008.

11:09

Jeftiniji benzin u Crnoj Gori

Benzin je u Crnoj Gori od danas jeftiniji od pet do deset odsto, zavisno od vrste goriva.

Izvor: Beta

Default images

Litar goriva kreće se od 1,21 do 1,23 evra. Benzin je u Crnoj Gori u poslednje vreme nekoliko puta uzastopno poskupeo, a poslednji put 24. juna.

U Crnoj Gori ima prigovora sa više adresa da je gorivo trebalo ranije da pojeftini, jer su već duže vreme cene sirove nafte na svetskom tržištu u padu.

Prigovori se odnose i na monopolski položaj kotorskog "Jugopetrola" u snabdevanju Crne Gore benzinom.

Prema ranijem dogovoru sa Vladom Crne Gore, maloprodajne cene goriva u toj državi se usklađuju svakih 15 dana, zavisno od procene stanja na tržištu i valutnog odnosa evra i američkog dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

14 h

Svet

Britanija pada: Čeka ih krah?

Šefovi Banke Engleske (BoE) strahuju da je Britanija veoma izložena još jednom krahu finansijskog tržišta, izazvanog neizvesnošću unutar ključnog sektora koji je postao sve važniji – i sve izloženiji riziku – poslednjih godina.

23:00

14.5.2024.

1 d

Podeli: