Jahu zatvara svoje poslednje predstavništvo u Kini

Izvor: Beta, 19.Mar.2015, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahu zatvara svoje poslednje predstavništvo u Kini

PEKING, 19. marta 2015. (Beta-AP) - Multinacionalna korporacija Jahu za usluge na internetu i proizvodnju softvera, najavila je da će radi smanjenja rashoda zatvoriti centar za istraživanje i razvoj u Pekingu - poslednje predstavništvo te firme u Kini.

Jahu je saopštio da je zaposlene u sredu obavestio o zatvaranju. Nije precizirao koliko će ljudi izgubiti posao, ali je naveo da će se firma ophoditi sa njima "pošteno i sa poštovanjem".

Korporacija sa sedištem u Kaliforniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << smanjuje osoblje po svetu, jer nastoji da se prilagodi promenama na tržištu interneta, koje sa ličnih kompjutera (PC) sve više prelazi na "pametne telefone" i tablet-računare.

Jahu je 2005. godine prepustio kontrolu nad poslovanjem u Kini svom partneru, kompaniji Alibaba, što je bio deo korporativnog povezivanja dva giganta. Pre dve godine, Jahu je potpuno prestao da nudi svoje usluge u Kini.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Yahoo zatvara svoje poslednje predstavništvo u Kini

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Mar.2015, 09:13

ADVERTISER-SERBIA.COM / PEKING - Multinacionalna korporacija Yahoo za usluge na internetu i proizvodnju softvera, najavila je da će radi smanjenja rashoda zatvoriti centar za istraživanje i razvoj u Pekingu - poslednje predstavništvo te firme u Kini >>>

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.