Jagma, velikim povratkom zaludeli investitore

Izvor: B92, 18.Apr.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jagma, velikim povratkom zaludeli investitore

Njujork -- Ponude investitora za argentinske obveznice, koje su ponuđene na tržištu prvi put u 15 godina, dostigle su 40 milijardi dolara.

Najveće interesovanje privlače 10-godišnje hartije, rekli su izvori upoznati sa dešavanjem za Internešenel Fajnensing Rivju, servis agencije Tomson Rojters.

Ulagači su se fokusirali u ponudi na 10-godišnje i 30-godišnje obveznice, za koje je do ponedeljka ujutro stiglo 39 odsto, odnosno 29 odsto od ukupnog broja narudžbina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << respektivno, rekao je jedan od izvora.

Za hartije s rokom dospeća od tri i od pet godina stiglo je 13 odsto i 19 odsto od ukupnog boja prispelih porudžbina, respektivno, dodao je isti izvor.

Argentina je danas najavila povratak na međunarodno tržište duga sa emisijom obveznica u vrednosti između 10 i 15 milijardi dolara, kako bi prikupila sredstva koja bi joj pomogla da isplati neizmirene imaoce njenih obveznica, koji su ranije odbili uslove plaćanja predložene planom Buenos Ajresa za restrukturu duga.

Očekuje se da će cena obveznica biti utvrđena sutra, navodi britanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ponude investitora za argentinske obveznice dostigle 40 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 19.Apr.2016, 07:01

NJUJORK, Ponude investitora za argentinske obveznice, koje su ponuđene na tržištu prvi put u 15 godina, dostigle su 40 milijardi dolara. Najveće interesovanje privlače 10-godišnje hartije, rekli su izvori upoznati sa dešavanjem za Internešenel Fajnensing Rivju, servis agencije Tomson Rojters. Ulagači...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.