Izvozimo auta u SAD posle 22 godine

Izvor: B92, 11.Maj.2013, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvozimo auta u SAD posle 22 godine

Beograd -- Izvozom prvog kontigenta od 3.000 automobila marke Fijat na američko tržište Srbija posle 22 godine ponovo izvozi vozila u SAD, saopštava Ministarstvo privrede.

"Automobilska industrija jedna je od najzaslužnijih grana što je izvoz Srbije u prvom tromesečju ostvario rast od 22 odsto, i u martu dostigao istorijski rekordnu vrednost od 857 miliona evra na mesečnom nivou", navode u Ministarstvu.

Zahvaljujući izvozu modela fijat 500 L, kao i izvozu auto-komponenti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proizvedenih u više od 150 fabrika širom zemlje, automobilska industrija postala je najbrže rastuća industrijska grana, sa učešćem od čak 20 odsto u ukupnom srpskom izvozu, dodaje se u saopštenju.

"Ove godine od Fijata i njegovih dobavljača Srbija može da očekuje oko dve milijarde evra prihoda od izvoza. Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) u ovoj godini planira proizvodnju od 110 do 150 hiljada automobila, kao i plasman vozila na više od 100 tržišta u svetu uključujući region Azije i Pacifika", saopšteno je u Ministarstvu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.