Srbija

Subota, 11.05.2013.

12:21

Izvozimo auta u SAD posle 22 godine

Izvozom prvog kontigenta od 3.000 automobila marke Fijat na američko tržište Srbija posle 22 godine ponovo izvozi vozila u SAD, saopštava Ministarstvo privrede.

Izvor: B92

Default images

"Automobilska industrija jedna je od najzaslužnijih grana što je izvoz Srbije u prvom tromesečju ostvario rast od 22 odsto, i u martu dostigao istorijski rekordnu vrednost od 857 miliona evra na mesečnom nivou", navode u Ministarstvu.

Zahvaljujući izvozu modela fijat 500 L, kao i izvozu auto-komponenti proizvedenih u više od 150 fabrika širom zemlje, automobilska industrija postala je najbrže rastuća industrijska grana, sa učešćem od čak 20 odsto u ukupnom srpskom izvozu, dodaje se u saopštenju.

"Ove godine od Fijata i njegovih dobavljača Srbija može da očekuje oko dve milijarde evra prihoda od izvoza. Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) u ovoj godini planira proizvodnju od 110 do 150 hiljada automobila, kao i plasman vozila na više od 100 tržišta u svetu uključujući region Azije i Pacifika", saopšteno je u Ministarstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: