Izveštaj EK realan i objektivan

Izvor: S media, 10.Nov.2010, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj EK realan i objektivan

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović izjavila je danas da je izveštajem Evropske komisije (EK) o Srbiji na realan i objektivan način predstavljeno stanje u Srbiji.

Ona je novinarima u republičkom parlamentu rekla da je zadovoljna izveštajem, jer je njime pohvaljeno ono u čemu je Srbija napravila napredak, a dobronamerno prikazane one oblasti na kojima treba da se radi više.

Taj izveštaj će, prema njenim rečima, podstaći nadležne organe >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da rade više na oblastima koje su u izveštaju označene kao nedovoljno unapredjene.

U NIP stiglo manje projekata

U godišnjem izveštaju EK o napretku Srbije u procesu evropske integracije, na polju ekonomije, navodi se da je makroekonomska stabilnost zemlje uglavnom očuvana, uprkos globalnoj ekonomskoj krizi, zahvaljujući blagovremenom sprovodjenju mera dogovorenih sa Medjunarodnim Monetarnim Fondom.

Postoji, kako je predočeno, konsenzus o osnovama tržišne ekonomije, a srednjoročne fiskalne i strukturalne reforme moraju biti sprovedene bez odlaganja, kako bi se poboljšala otpornost privirede.

Sve veća nezaposlenost, medjutim, predstavlja razlog za zabrinutost, pre svega kada su u pitanju mladi i najranjivije grupe, konstatuje se u izveštaju EK.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.